Gert Schouten

Ik ben een ervaren, deskundig, passievolle jeugdwerkadviseur en trainer. Ik heb een sterk verlangen om ook in deze tijd de relevantie van geloof en de kerk dichtbij kinderen en jongeren te brengen. Ik doorzie de organisatie van het jeugdwerk binnen een geloofsgemeenschap snel en kan een werkelijkheid creëren die jeugdwerkvrijwilligers zelf nog niet gezien hadden. Dit doe ik door aandachtig te luisteren en de situatie snel en grondig te analyseren, daarna reik ik nieuwe ideeën aan en voeg inspiratie toe dat zorgt dat mensen, taakgroepen en organisaties weer energie en geloof in eigen kunnen en mogelijkheden krijgen.

Mijn CV

  • 2017 – heden: Freelance jeugdwerkadviseur (parttime) en partner van Jeugdwerk.info
  • 2017- heden: Specialist thema Jeugdwerk bij Cluster Ondersteuning Gemeenten van de Protestantse Kerk in Nederland (Utrecht)
  • 2008 – 2016: Jeugdwerkadviseur bij JOP, de Jeugdwerkorganisatie Protestantse Kerk (Utrecht)
  • 1999 – 2008: Jeugdwerkadviseur bij de Hervormde Stichting Jeugd en Jongerenwerk (Elburg en Oldebroek)
  • 1994 – 1999 Studiebegeleider Educatief Centrum bij Ministerie van Defensie (Nunspeet)

Mijn artikelen

, ,

Veranderen door Focus

In onze huidige samenleven zie je veel mensen zich druk maken over alles en nog wat: over je gezondheid, of anderen je aardig vinden, over de manier waarop je leidinggevende dingen regelt, over zinloos geweld, over problemen in het onderwijs. Ook binnen de kerk of misschien wel in je eigen gemeente kun je je zomaar druk maken over veranderingen of vernieuwingen die maar niet worden opgepakt of die in een veel te traag tempo vorm krijgen.