,
Bioscopen vernieuwen

Vandaag is de première van Storm. Afgelopen zaterdag konden Gouwenaren al kennis maken met de film bij de voorpremière. Een film over de Reformatie die deze ingrijpende gebeurtenis in de geschiedenis dicht bij jongeren probeert te brengen. Het doel van Luther, Calvijn, Zwingli en anderen was vernieuwing. Toewijding aan Jezus Christus in plaats van aan de kerk, haar leiders. macht en geld.

Die vernieuwing, naast het het collectief geheugen opfrissen, is voor mij ook de motivatie om te participeren in Refo500. Daarom ben ik ook enthousiast over Storm omdat het midden in de jeugdcultuur, in bioscopen een ander verhaal vertelt dan ‘Fifty Shades Darker’ en ‘The Bye Bye man’.

Natuurlijk begrijp ik de moeite van opvoeders die hun kinderen liever niet in de bioscoop zien om alle schreeuwende billboards en trailers die daar je aandacht trekken. Maar is dat niet juist de dragende visie van de Reformatie? Present zijn en vernieuwen! Laten we tekenen van hoop oprichten op plaatsen waar het keihard nodig is. Laten we onze kinderen leren dat toewijding aan Christus niet betekent dat we ons terugtrekken in veilige bastions van vroomheid maar in Zijn naam aanwezig zijn en een ander verhaal (laten) vertellen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord